Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal sajtóközleménye- "Mindenki gyalogosnak születik!"


Anonymous - Posted on 09 március 2012

Sajtóközlemény

Veszprém városában 2011 folyamán „Gyalogosbarát” címmel társadalmi akció valósult meg, melyben a gépkocsivezetők nyilatkozatban vállalták, hogy a korábbiaknál jobban odafigyelnek a gyalogátkelőhelyek biztonságára. A kezdeményezés sikeresnek bizonyult, ezért a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) úgy döntött, hogy 2012-ben országos keretek között hasonló akciót valósít meg. A „Mindenki gyalogosnak születik!” kampány legfontosabb üzenete az autóvezetők, a gyalogosok és a kerékpárosok közötti partnerség.

A kezdeményezésben a KIM együttműködő partnerei az Országos Rendőr- Főkapitányság, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK OBB), a Budapesti Rendőr- Főkapitányság (BRFK), a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a Magyar Kerékpárosklub, a Critical Moms, a Vakok Állami Intézete, a Vakok Iskolája és a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete.

Az akció központi felülete a www.mindenkigyalogos.hu címen elérhető honlap. A honlap a partnerekkel közösen fejlesztett ismeretterjesztő tartalmak segítségével mutatja be a gyalogosok kiszolgáltatottságának problémáját, valamint a biztonságos közlekedés alapvető szabályait.   Az oldalon egy interaktív térkép is üzemel, ahol bejelenthetik a közlekedők a számukra veszélyes útszakaszokat, csomópontokat. Az így létrejövő adatbázisra eddigiekben még nem volt példa.

Az akciót nagyszabású matricás játék kíséri, mely 2012. március 1-jétől indult. A játék a több kereskedelmi példából már ismert "ragaszd fel, fotózd le és küldd be" modellen alapul. A matricát kiragasztók a facebook.com/mindenkigyalogos oldalon közzétehetik az arról készült fotót, a legtöbb lájkkal rendelkező kép tulajdonosa nyer. A matricákat országszerte az Agip kiemelt töltőállomásain, különböző kávézókban és üzletekben lehet beszerezni, a helyszínek listája a mindenkigyalogos.hu oldalon található.

Az akcióval kapcsolatos további információk a www.mindenkigyalogos.hu és a facebook.com/mindenkigyalogos oldalon találhatóak.

 

Bács- Kiskun Megyei Kormányhivatal