Új helyen és kibővült tevékenységi körrel várja a rászorulókat a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Iroda


Anonymous - Posted on 20 november 2012

 

Tisztelt Polgármester Úr!

Engedje meg, hogy örömmel tájékoztassam: új helyen és kibővült tevékenységi körrel várja a rászorulókat a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Iroda. A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület által működtetett esélyházban a legfontosabb célkitűzés továbbra is a társadalom leghátrányosabb helyzetű rétegeinek megsegítése marad.

A jövőben a Reile Géza utca 22. szám alatt várjuk a rászorulókat a Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házak Hálózatának Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Irodájában. Az elkövetkező hónapokban az esélyegyenlőség jegyében a felzárkóztatás és a hátrányos megkülönböztetés csökkentése érdekében tevékenykedünk és szervezzük programjainkat.

 

Feladatok:

▶ Folyamatos információszolgáltatást biztosítunk Bács-kiskun megye kistérségeiben.

▶ Adatbázist állítunk össze és folyamatosan frissítjük a diszkrimináció miatt hátrányos megkülönböztetést elszenvedők érdekvédelmét vállaló megyei szervezetekről.

▶ Együttműködünk a családokat, a gyermekeket, a fiatalokat, a nőket, az időseket és a fogyatékkal élőket képviselő, valamint az őket támogató közösségekkel, intézményekkel.

▶ Kiemelt figyelmet fordítunk az önkéntesség kultúrájának terjesztésére, az önkéntes tevékenység népszerűsítésére.

 

Programok:

▶ Fiataloknak szóló programjaink között a romák elfogadását, a fogyatékkal élők és az idősek támogatását segítő rendhagyó osztályfőnöki órák, író-olvasó találkozó, fotópályázat, kiállítás, valamint önkéntes tevékenységek szerepelnek.

▶ A nők társadalmi szerepvállalásának erősítése érdekében előadássorozatot szervezünk.

▶ Jótékonysági esttel segítjük a hallássérült fiatalokat.

▶ Mesekönyv és játékgyűjtéssel támogatjuk a nagycsaládosokat.

▶ A diszkrimináció ellen esélynapokkal, valamint roma-magyar kulturális fesztivállal küzdünk.

 

A Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Iroda elérhetőségei:

cím: 6000 Kecskemét, Reile Géza u. 22.

telefonszám: +36-20/332-87-11

e-mail: eselyteremtés.bkm@gmail.com

 

Ügyfélfogadási időpontok:

  • hétfőn 8 és 12 óra között
  • szerdán 13 és 17 óra között
  • pénteken 10 és 12 óra között

 

A diszkrimináció potenciális áldozatainak naprakész, pontos információra, személyesen elérhető segítségre és támogatásra van szükségük döntéseik meghozatalához, jogaik érvényre juttatásához. Erre az igényre a rendelkezésre álló eszközök közül bizonyítottan a személyes találkozás a leghatékonyabb. Az egyenlő bánásmód referensi hálózat munkatársai kivétel nélkül jogász végzettségű, az esélyegyenlőség terén komoly tapasztalattal rendelkező szakemberek.
 

Dr. Tóth Edina – egyenlő bánásmód referens – térítésmentes ügyfélfogadási lehetőséggel áll a hátrányos megkülönböztetés áldozatainak rendelkezésére a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Irodában. Bővebb felvilágosítás a 70/517-92-51-es telefonszámon kérhető.